Automate de cartele la metrou

Luni, 30 Mai 2011, ora 15:56
1668 citiri
Automate de cartele la metrou

Incepand cu 15 iunie, 35 de automate de vandut cartele (AVC) urmeaza sa fie montate in statiile de metrou, dupa cum a anuntat Metrorex, preluat de NewsIn.

 

Astfel, automatele vor fi montate in statiile Aparatorii Patriei, Piata Sudului, Eroii Revolutiei, Piata Unirii 1 si 2, Universitate, Piata Romana, Aviatorilor, Titan, Nicolae Grigorescu, Dristor 1, Eroilor, Lujerului, Gorjului, Pacii, Grozavesti, Crangasi (doua aparate), Basarab, Gara de Nord 1, Piata Victoriei 2, Obor, Piata Iancului, Aurel Vlaicu, 1 Mai, 1 Decembrie 1918, Anghel Saligny, Preciziei, Pipera, Republica, Stefan cel Mare, Piata Muncii, Berceni, Pajura si Parc Bazilescu.

Automatul de cartele (AVC), folosit pentru vanzarea titlurilor de calatorie cu metroul a fost dezvoltat astfel incat sa poata fi utilizat si de persoanele cu dizabilitati, spun reprezentantii Metrorex.

Automatul de vandut cartele contine un ecran de comanda (touch screen) pozitionat astfel incat sa asigure o buna vizibilitate si afiseaza un meniu usor de folosit de catre calatori, in limbile romana si engleza.

Plata la aceste automate se va putea face in monede si bancnote romanesti indicate de aparat sau cu card bancar tip Visa si MasterCard. 

#metrorex, #cartela metrou, #statii metrou , #Romania