ONU va investiga presupusul atac cu arme chimice din Siria

Duminica, 25 August 2013, ora 16:38
2543 citiri
ONU va investiga presupusul atac cu arme chimice din Siria

Regimul Bashar Al-Assad a autorizat o ancheta a unei echipe a Natiunilor Unite in zona de la periferia Damascului unde exista suspiciuni ca a avut loc un atac cu arme chimice.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a avut o discutie telefonica, duminica, in mod exceptional, cu ministrul sirian de Externe, Walid al-Moualem, despre presupusul atac cu arme chimice din 21 august.

Regimul sirian si fortele opozitiei se acuza reciproc de presupusul atac cu arme chimice care ar fi avut loc pe 21 august la Damasc. O echipa de experti ONU se afla la Damasc, dar avea nevoie de abrobarea regimului sirian pentru a efectua o ancheta in acest caz. Atacul a avut loc intr-un cartier al Damascului aflat sub controlul insurgentilor.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, organizatie apropiata opozitiei siriene, a anuntat ca la Damasc s-au inregistrat 322 de morti, dintre care 54 de copii, in urma presupusului atac cu arme chimice.

Spitalele din Siria au tratat aproximativ 3.600 de pacienti cu "simptome neurotoxice" dupa atacul comis la Damasc pe 21 august, dintre care 355 au murit, a anuntat, la randul sau, Organizatia Medici fara Frontiere, precizand insa ca nu are capacitatea de a confirma "stiintific" utilizarea armelor chimice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac arme chimice Siria, #ancheta ONU Siria, #razboi civil Siria, #conflict Siria , #ONU