BP: Costurile dezastrului au ajuns la 2,65 mld. dolari

Luni, 28 Iunie 2010, ora 11:58
1013 citiri
BP: Costurile dezastrului au ajuns la 2,65 mld. dolari

BP a anuntat luni ca a cheltuit in ultimele trei zile 300 milioane de dolari pentru remedierea dezastrului din Golful Mexic, atingand cota de 100 milioane de dolari pe zi pentru prima data de la explozia platformei Deepwater Horizon si aducand costurile totale la 2,65 miliarde de dolari, informeaza NewsIn.

Cifrele prezentate luni de gigantul britanic includ costurile incercarilor de a opri deversarea, cheltuielile pentru remedierea pagubelor ecologice cauzate de petrolul scurs in apele oceanice si compensatiile platite comunitatilor si firmelor afectate.

BP a adaugat ca este in grafic cu constructia putului de degrevare, care are rolul de a astupa putul deteriorat la punctul in care patrunde in zacamantul submarin.

Putul de degrevare ar trebui finalizat pana la sfarsitul lunii august, potrivit proiectului BP, insa progresul a incetinit in ultimele zile.

Saptamana trecuta, putul de degrevare avansa intr-un ritm de circa 300 de metri pe zi, insa viteza constructiei a incetinit la mai putin de 30 de metri pe zi in weekend, odata ce proiectul s-a apropiat de putul deteriorat si operatiunile au devenit mai dificile. 

#british, # petroleum, # cost, # dezastru , #Mexic