Afacerile grupului Lindab au scazut anul trecut cu 29%

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 11:00
1167 citiri
Afacerile grupului Lindab au scazut anul trecut cu 29%

Grupul Lindab a avut anul trecut vanzari de 666,8 mil. euro, mai mici cu 29% fata de 2008, cea mai mare scadere, de 49%, fiind inregistrata in Europa Centrala si de Est si Comunitatea Statelor Independente (CSI), respectiv de la 280,5 mil. euro la 141,2 mil. euro. 

"Dupa un declin puternic in prima jumatate a anului 2009, scaderea cererii a inceput acum sa se redreseze si se intrevad semne de stabilizare pe o parte din pietele noastre.

(...) La inceputul anului 2010, am incheiat un acord de sale and lease-back a facilitatilor din Luxemburg, ceea ce a generat un flux de lichiditati de 27 milioane euro si un castig de capital de circa 7,1 milioane euro.

(...) Per ansamblu, estimam ca cererea va ramane slaba in urmatoarea perioada.

Constatam ca vanzarile din prima parte a anului 2010 la nivel de grup sunt mai mici decat perioada similara a anului trecut.

Nu in ultimul rand, conditiile grele de iarna o sa afecteze cu siguranta vanzarile din primul trimestru", a declarat presedintele si directorul general al Grupului Lindab, David Brodetsky.

In ceea ce priveste Romania, directorul general al Lindab Romania, Andrei Sulyok, a precizat ca, in 2010, compania va avea o "politica agresiva" de castigare de cote de piata pe toate grupele de produse.

"In acest sens, vom continua sustinerea dezvoltarii afacerilor partenerilor dealeri, distribuitori, constructori si vom creste considerabil eforturile de marketing", a spus Sulyok.

Reprezentantul Lindab in Romania a precizat ca estimarea corecta a evolutiei pietei, precum si bugetarea atenta a chetuielilor, a facut ca obiectivele de business sa fie atinse in 2009.

 

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#afaceri, # lindab, # scadere , #Luxemburg