Prognoze economice: Zona euro se redreseaza, iar SUA si Japonia inregistreaza o crestere solida

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 17:30
2899 citiri
Prognoze economice: Zona euro se redreseaza, iar SUA si Japonia inregistreaza o crestere solida

Perspectivele pentru economiile avansate se imbunatatesc, pe fondul redresarii zonei euro, potrivit unui raport publicat, luni, de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD), transmite Reuters.

Indicatorul compozit CLI calculat de OECD pentru cele 33 de state membre ale organizatiei a crescut in noiembrie, ajungand la 100,9 puncte, de la 100,7 puncte in octombrie. Este cel mai ridicat nivel al acestui indicator din martie 2011.

Zona euro a inregistrat 'o schimbare pozitiva a evolutiei economiei', indicatorul urcand la 101 puncte in noiembrie, de la 100,8 puncte in octombrie, pe fondul imbunatatirii perspectivelor principalelor economii - Germania, Franta si Italia - se arata in raportul OECD.

De asemenea, se inregistreaza un avans solid in SUA si Japonia.

Pentru marile economii emergente, perspectiva este mixta, arata datele OECD. China inregistreaza o crestere nesigura, indicele compozit a urcat in noiembrie la 99,4 puncte, de la 99,3 puncte in octombrie, in timp ce in India indicatorul s-a mentinut la 97,5 puncte, iar in Rusia s-a observat a treia crestere lunara consecutiva.

Infiintata in anul 1961, OECD joaca un rol de consiliere pentru guvernele tarilor puternic dezvoltate, in materie de politica economica, sociala si de guvernare.

Cele 33 de state membre ale OECD detin impreuna aproximativ 60% din economia mondiala, 70% din comertul mondial si 20% din populatia lumii.

#prognoze economice OECD, #crestere economica zona euro , #Japonia