Japonia a scapat de criza

Luni, 17 August 2009, ora 09:27
1127 citiri
Japonia a scapat de criza

Economia Japoniei, a doua ca marime din lume, a iesit, probabil, din recesiune in perioada aprilie-iunie, cu o crestere de 1%, dupa patru trimestre consecutive de scadere, considera mai multi analisti intervievati de CNN Money.

In primul trimestru, economia Japoniei s-a contractat cu 3,8%, comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut. Datele oficiale referitoare la evolutia Produsului Intern Brut (PIB) vor fi publicate luni, 17 august, precizeaza Mediafax.

In ultimul raport referitor la situatia economiei, banca centrala a Japoniei s-a aratat prudenta in a evalua performantele economice. Institutia a avertizat ca rata somajului va ramane ridicata, iar populatia va cheltui in continuare putin, cu toate ca situatia economiei nu se va mai inrautati.

Banca centrala a estimat, in iulie, ca PIB va scadea cu 3,4% in cele 12 luni incheiate la 31 martie 2010.

Mai multe economii importante ale lumii, precum Germania, Franta si Hong Kong, au iesit din recesiune in al doilea trimestru, ceea ce sugereaza ca turbulentele din economia mondiala isi reduc intensitatea. Performantele acestor state nu au fost, insa, anticipate de analisti.

PIB-urile Germaniei si al Frantei, cele mai mari economii din Europa, au crescut fiecare cu 0,3% in perioada aprilie-iunie.

#japonia, #criza , #Japonia