Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca centrala japoneza promite sprijinul financiar in reconstructia tarii

Banca centrala japoneza promite sprijinul financiar in reconstructia tarii

Reconstructia Japoniei dupa cutremurul si valurile tsunami care au devastat arhipelagul in luna martie nu va intampina probleme de finantare, apreciaza guvernatorul bancii centrale nipone, Masaaki Shirakawa, citat de AFP si preluat de Mediafax.

"Ne asteapta diverse provocari pe drumul pe care o luam pentru a depasi efectele nefaste ale cutremurului si pentru a repune pe picioare economia Japoniei", a afirmat Shirakawa.

Eforturile de finantare a reconstructiei nu vor fi dificile, datorita surplusului de cont curent al statului, a adaugat el.


Shirakawa a catalogat ca nefondate zvonurile potrivit carora companiile nipone de asigurari vor trebui sa vanda activele din strainatate (precum obligatiuni de stat americane) pentru a putea face fata cresterii despagubirilor in urma dezastrului.


"Aceste companii au suficiente lichiditati pe termen scurt si de aceea nu sunt nevoite sa vanda active in moneda straina pentru a asigura plata despagubirilor", a spus seful bancii centrale.


El subliniaza ca Japonia nu intampina probleme in a emite datorii pe termen lung pe piete, iar randamentele acestor instrumente financiare sunt stabile si reduse comparativ cu cele ale altor state.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 990 ori