Premierul Italiei: Am evitat un dezastru total

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 12:15
1204 citiri
Premierul Italiei: Am evitat un dezastru total

Mario Monti a declarat ca Italia a evitat criza economica din zona euro, iar printre cele mai importante masuri adoptate de guvernul pe care il conduce se numara sprijinirea intreprinderilor intaliene si simplificarea birocratiei.

"In ultimele 12 luni, prioritatea Italiei a fost aceea de a stinge incendiul care izbucnise in casa, pentru ca nu puteam aprinde un nou foc in Europa", a declarat Monti, in cursul vizitei sale la Dubai, scrie Agerpres.

Monti a adaugat ca Italia "a evitat un dezastru total", informeaza marti editia online a cotidianului milanez Corriere della Sera.

Seful executivului de la Roma a mai vorbit despre activitatea guvernului sau format din tehnocrati si mai ales despre initiativele luate in sprijinul intreprinderilor italiene si in vederea simplificarii birocratiei.

"Italia este din nou o tara atractiva pentru investitorii straini. Organizatia pentru cooperare si dezvoltare economica, OCDE, a estimat recent ca reformele realizate de guvernul nostru vor duce la o crestere cu 4% a Produsului Intern Brut, PIB, in urmatorii zece ani", a conchis premierul italian.

#Monti masuri guvern, #criza economica Italia, #Monti Italia criza, #criza financiara Monti , #Italia