Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Portofoliul de credite al bancii Italo Romena a avansat cu 13%

Portofoliul de credite al bancii Italo Romena a avansat cu 13%

Volumul creditelor acordate de Banca Italo Romena a avansat cu 13% in intervalul iunie 2008-iunie 2009, pana la 979 milioane de euro, in special pe segmentul corporate, a anuntat luni banca, precizeaza NewsIn.

"Chiar si in acest an dificil, Banca Italo Romena a continuat sa-si sustina clientela, in special pe cea corporate, companii italiene si romanesti deopotriva.

Marturie a acestui fapt este cresterea volumului de credite acordate clientelei in primul semestru din 2009, acesta ajungand la 979 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 13% fata de volumul inregistrat in primul semestrul din 2008", a declarat directorul general al Bancii Italo Romena, Antonio Bianchin.

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 ca un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar, fiind achizitionata in anul 2000 de catre Veneto Banca.

Astfel s-a dorit crearea unui punct de sprijin bancar pentru afacerile numerosilor intreprinzatori italieni care si-au dezvoltat sau si-au transferat activitatile in Romania.

Banca Italo Romena s-a deschis treptat pietei operatorilor romani si, desi mentine o clara orientare corporate, se adreseaza in prezent si familiilor sau institutiilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 726 ori
Citeste mai multe desprecredit segment corporate