Mario Monti, favorit la succesiunea lui Berlusconi, numit senator pe viata

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 22:00
1335 citiri
Mario Monti, favorit la succesiunea lui Berlusconi, numit senator pe viata

Fostul comisar european Mario Monti, al carui nume este cel mai frecvent rostit in Italia pentru inlocuirea lui Silvio Berlusconi in fruntea unui guvern de tranzitie, a fost numit senator pe viata de presedintele Italiei, Giorgio Napolitano.

Monti a primt acesta distinctie pentru "marile sale merite in domeniul social si stiintific", iar decretul de numire a fost contrasemnat de Silvio Berlusconi, conform unui comunicat semnat de presedintele Republicii.

Acordarea distinctiei de senatori pe viata apartine sefului statului, si acestia sunt in general personalitati ale lumii culturale, stiintifice sau a afacerilor.

Monti este cel de-al cincilea senator pe viata din camera superioara a parlamentului numit in ultimii 20 de ani de diferiti presedinti italieni, noteaza AFP.

Mario Monti, in varsta de 68 de ani, este reputat pentru competenta si independenta pe care a dovedit-o in calitate de comisar european intr-o perioada de zece ani (1994-2004). Editorialist al Corriere della Sera, Monti este autorul unor editoriale despre economie monetara si finante.

#Monti premier Italia, #demisie Berlusconi, #criza italia , #Italia