Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Italienii fug de criza in Germania si Marea Britanie

Italienii fug de criza in Germania si Marea Britanie


Emigratia a crescut in Italia (fata de 2011) cu peste 30% in 2012, an in care peste 79.000 de italieni, mai ales tineri, au decis sa paraseasca tara din cauza crizei economice, releva un raport difuzat duminica de Ministerul de Interne de la Roma, preluat luni de presa din Peninsula.

In anul 2011, peste 61.000 de italieni au parasit tara. Majoritatea emigrantilor provin din regiunile cele mai bogate ale tarii, din nordul Peninsulei, iar destinatiile lor principale sunt Germania, Elvetia si Marea Britanie, potrivit datelor difuzate de Ministerul de Interne de la Roma.

Au parasit Italia, in 2012, mai ales persoanele cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, ce reprezinta 44,8% din totalul emigrantilor, fata de un procent de 28,3% in 2011.

Italia trece prin cea mai grava recesiune de dupa al Doilea Razboi Mondial

Rata somajului printre tinerii italieni cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani este la ora actuala de peste 37%, Italia trecand prin cea mai lunga si cea mai grava faza de recesiune, din perioada de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Rata somajului, la nivel national, a fost de 11,6% in luna februarie, dupa un record de 11,7% stabilit in luna ianuarie 2013.

"Tinerii ar dori sa fie considerati la justa lor valoare, dar actualul context economic si politic din Italia nu permite acest lucru, acesta fiind motivul care a dus la cresterea numarului emigrantilor italieni", a comentat Alessandro Rosina, profesor la Universitatea catolica din Milano, citat de cotidianul roman La Repubblica.

A crescut mai ales emigratia italienilor din nordul tarii, in raport cu sudul, care era principala sursa de emigratie la inceputul secolului al XX-lea. In anul 2012, din sudul Peninsulei au emigrat 27% din numarul total al persoanelor care au parasit tara, fata de un procent de 61% in 2011.

Regiunea Lombardia (nord), capitala economica a tarii, a furnizat cel mai mare numar de emigranti in anul 2012, cu peste 13.000 de persoane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1246 ori