Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Italia, disperata sa vanda certificate de Trezorerie

Italia, disperata sa vanda certificate de Trezorerie


Italia cauta cu disperare investitori pentru certificatele de Trezorerie si planuieste o vanzare masiva, joi, in urma careia sa obtina 5 miliarde de euro.

Certificatele de Trezorerie pe care statul italian le scoate la vanzare joi ar putea aduce un profit substantial, ca urmare a aprecierii semnificative a euro, determinata de demisia lui Silvio Berlusconi, arata Bloomberg.

La ora locala 11 (12, ora Romaniei), in Roma, vor fi vandute certificate cu randament la un an, urmate de o vanzare a obligatiunilor cu randament la 5 ani, programata pe 14 noiembrie.

Licitatia a fost planificata dupa ce randamentul obligatiunilor a crescut cu 57 puncte de baza, pana la 7.33%.

"La nivelurile curente ale randamentelor, Italia ar putea intampina probleme in descoperirea unor cumparatori, in piata", sustine Alessandro Giasanti, senior analist in cadrul ING.

Miercuri, obligatiunile Italiei au scazut dupa ce LCH, cel mai mare birou de decontari din Europa, a cerut clientilor depozite mai mari, pentru a asigura titlurile de valoare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1427 ori