Fragilitatea pietelor financiare se mentine

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 01:00
1161 citiri
Fragilitatea pietelor financiare se mentine

Pietele financiare se afla intr-o situatie mult mai buna fata de acum un an, dar fragilitatea accentuata a acestora se mentine, a declarat Mario Draghi, sef al Comitetului pentru Stabilitate Financiara (FSB) si guvernator al Bancii Italiei.

Draghi a explicat ca progresul este datorat, in mare parte, masurilor extraordinare, monetare si bugetare, introduse de guverne, respectiv sumele de ordinul miliardelor de dolari folosite de state pentru consolidarea bancilor si sistemelor financiare, in timpul celei mai grave crize declansate dupa Marea Depresiune.

"Este adevarat, bancile au fost capabile sa isi majoreze capitalul, profitabilitatea lor s-a imbunatatit semnificativ, ca si lichiditatile de conditiile de finantare. In acelasi timp, fragilitatea sistemului este substantiala", a aratat Draghi.

El a facut declaratiile dupa o reuniune a FSB, la sediul Bancii pentru Reglemente Internationale din orasul elvetian Basel.

Din FSB fac parte reprezentanti de rang inalt din banci centrale, autoritati de reglementare, ministri de Finante, oficiali ai institutiilor financiare internationale si ai altor organisme.

Comitetul a fost infiintat pentru identificarea si eliminarea vulnerabilitatilor sistemice, redactarea unor reglementari mai eficiente in interesul stabilitatii financiare. 

#piete financiare, #criza, #stabilitate , #Italia

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  8. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”
  9. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  10. Un gigant german deschide o nouă fabrică în România. Vor fi angajați sute de oameni