Berlusconi avertizeaza: Italia s-ar putea retrage din zona euro

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 11:02
1547 citiri
Berlusconi avertizeaza: Italia s-ar putea retrage din zona euro

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a avertizat, marti, in legatura cu o posibila retragere a Italiei din zona euro, evolutie ce ar putea fi evitata, in opinia sa, daca Bancii Centrale Europene (BCE) ii vor fi atribuite mai multe prerogative, relateaza canalul de televiziune RAI.

"Daca Germania nu va fi de acord cu faptul ca BCE sa devina o banca centrala cu drepturi depline, iar costurile pentru deservirea datoriei nu vor scadea, va trebui sa parasim zona euro si sa revenim la moneda nationala", a avertizat Berlusconi, care si-a anuntat recent intentia de a reveni in politica dupa seria de scandaluri sexuale.

Ex-premierul italian afirmase si inainte ca Italia si chiar si Germania ar putea renunta la moneda euro, insa de fiecare data a dezavuat propriile declaratii.

In prezent, Berlusconi este angrenat in campania electorala a partidului sau de centru-dreapta Poporul Libertatii (PdL) si intentioneaza ca in cazul victoriei acestuia in alegeri sa revina in functia de prim-ministru. Alegerile parlamentare sunt prevazute sa se desfasoare in luna februarie in Italia. Favorite sunt partidele de centru-stanga, creditate cu 30% din optiunile de vot.

#retragere Italia zona euro, #Berlusconi zona euro, #prerogative BCE, #campanie electorala Italia, #partide Italia, #alegeri parlamentare Italia, #declaratie Berlusconi , #Italia