Tony Blair, "atacat" inainte de o sesiune de autografe

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 01:14
1113 citiri
Tony Blair, "atacat" inainte de o sesiune de autografe

Fostul premier britanic Tony Blair a fost intampinat cu proiectile lansate de manifestanti, sambata, la Dublin, in cadrul unei sesiuni de autografe dupa lansarea autobiografiei sale, unde apara decizia sa de a implica Marea Britanie in razboiul din Irak, au declarat martori citati de AFP, potrivit Mediafax.

Martorii nu au fost in masura sa precizeze tipul de proiectile lansate. Potrivit presei, pantofi si oua au vizat masina lui Tony Blair la sosirea la o librarie, insa fostul premier nu a fost atins.

Circa 200 de persoane erau reunite sambata dimineata in fata librariei din centrul capitalei irlandeze, unde avea loc sesiunea de autografe, prima dupa publicarea memoriilor lui Tony Blair miercuri.

" Blair a mintit, milioane de persoane au murit ", "Trimiteti-l in inchisoare pentru genocid", se putea citi pe pancarte afisate de manifestanti, militanti pacifisti sau propalestinieni. Manifestantii, incadrati de un important dispozitiv de politie, au incercat fara succes sa treaca o bariera de securitate.

In autobiografia sa, care figureaza deja printre cele mai bine vandute, Tony Blair apara din nou decizia sa de a implica Marea Britanie, in 2003, in razboiul din Irak impotriva "tiranului" Saddam Hussein. 

#tony blair, #carte, #manifestanti, #premier , #Irak

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  3. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  6. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO