Templeton Emerging Markets Group vizeaza investitii in Grecia

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 08:54
1319 citiri
Templeton Emerging Markets Group vizeaza investitii in Grecia

Presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius, cauta oportunitati de afaceri in Grecia, care a devenit prima natiune dezvoltata retrogradata la statutul de piata emergenta de catre furnizorul de indici de referinta si solutii de management al riscurilor financiare MSCI.

Reclasificarea Greciei la statutul de piata emergenta, in urma scaderii indicelui bursei de la Atena cu 83% din 2007, inseamna ca investitorii ar putea fi interesati de firmele elene, alaturi de cele din statele cu o crestere rapida din Asia si America Latina, transmite site-ul citywire.co.uk.

Mobius le-a declarat jurnalistilor la Londra ca nu a achizitionat actiuni in Grecia dar "se gandeste la asta". "Suntem categoric interesati ... din pacate pretul actiunilor inca nu a scazut suficient in Grecia, ele nu sunt suficient de ieftine", a afirmat seful Templeton. Acesta a sugerat ca firmele privatizate din Grecia si bancile ar putea fi pe lista sa de achizitii. "Pur si simplu trebuie sa gasim oportunitatile adecvate", sustine Mobius.

Grecia se confrunta cu al saselea an de recesiune, dar ar putea reveni pe crestere anul viitor, conform estimarilor autoritatilor de la Atena.

Franklin Templeton si-a stabilit un birou in Bucuresti in mai 2010, cu o echipa de 27 de angajati, incluzand 6 specialisti locali in investitii sprijiniti de cei peste 40 de manageri de portofolii si analisti din cadrul echipei largite a Templeton Emerging Markets.

#investitii grecia, #investitii Grecia grupul Templeton, #Mobius investitii Grecia, #Grecia tara emergenta , #Grecia