Presedintele grec a dizolvat Parlamentul

Sambata, 19 Mai 2012, ora 12:40
1132 citiri
Presedintele grec a dizolvat Parlamentul

Presedintele grec Karolos Papoulias a dizolvat parlamentul ales in urma scrutinului de la 6 mai si a stabilit data de 17 iunie pentru organizarea de noi alegeri legislative, informeaza sambata Associated Press.

Decretul prezidential care prevede dizolvarea parlamentului si stabileste organizarea de noi alegeri a fost afisat in fata parlamentului, care a fost convocat joi si a avut doar doua sesiuni, transformandu-l astfel in legislativul cu cel mai scurt mandat din istoria recenta a Greciei.

Votul de la 6 mai a rezultat intr-un parlament nefunctional, castigatorul, partidul 'Noua Democratie' obtinand doar 18,85% din sufragii, cel mai mic procent inregistrat vreodata de formatiune, cu 108 deputati din cele 300 de fotolii in parlament. Negocierile pentru formarea unui guvern de coalitie au esuat, dupa ce doua partide de stanga au refuzat sa participe la discutii.

Parlamentul divizat si scaderea brusca in popularitate a partidelor care au sprijinit acordurile de iesire a tarii din criza financiara au adus in discutie ramanerea Greciei in zona euro.

#Grecia dizolvare parlament, #alegeri grecia, #presedinte Grecia Parlament , #Grecia