Papademos: Mentinerea Greciei in zona euro e o prioritate

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 09:31
1068 citiri
Papademos: Mentinerea Greciei in zona euro e o prioritate

Noul premier elen, Lucas Papademos, a declarat ca prioritatea noului guvern de coalitie este unitatea pentru a mentine Grecia in zona euro, relateaza BBC News.

"Alegerile pe care le facem noi vor fi decisive pentru poporul grec", a spus el, adaugand ca euro este vital pentru prosperitate si ca Grecia se afla in prezent intr-un "punct critic".

"Drumul nu va fi usor, dar sunt convins ca problemele vor fi rezolvate mai repede si cu un pret mai mic, daca va fi unitate si consens", a explicat el.

Papademos a precizat ca prioritatile sale sunt si ratificarea pachetului de salvare in valoare de 130 de miliarde de euro convenit luna trecuta cu UE si implementarea politicilor prevazute prin acest acord. Ceea ce va implica o noua serie de masuri de austeritate, lipsite de popularitate in randul populatiei elene.

Papademos, fost vicepresedinte al Bancii Centrale Europene, a fost numit joi, dupa patru zile de discutii intre principalele trei partide din tara.

Cabinetul sau va fi investit vineri.

Potrivit BBC News, Papademos a acceptat ca actualul ministru de finante, Evangelos Venizelos, sa ramana in functie, insa componenta exacta a noului guvern de uniune nationala urmeaza sa fie anuntata.

Noul premier va fi vizat de un vot de incredere in Parlament, ce ar urma sa aiba loc luni.

#prioritati guvern grec, #grecia zona euro , #Grecia