Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia: Veniturile din turism au scazut cu 15% in T1

Grecia: Veniturile din turism au scazut cu 15% in T1


Veniturile Greciei din turism au scazut 15,1% in primul trimestru din 2012, dupa ce vizitele persoanelor din Germania, Marea Britanie si Rusia in statul elen s-au diminuat, a anuntat vineri Banca Centrala a Greciei, desi analistii se asteptau ca acest sector va ajuta tara sa se redreseze.

Oficialii de la Atena sperau ca turismul, care reprezinta 15% din PIB si unde sunt angajati aproximativ o cincime din forta de munca a tarii, va sprijini perspectivele slabe ale economiei. O crestere de 10% a sosirilor si o redresare a veniturilor in 2011 au sporit sperantele unei redresari solide in sectorul turismului.

Banca Centrala a Greciei a anuntat scaderea veniturilor obtinute de la turistii din Germania cu 7,9%, din Marea Britanie cu 11% si din Rusia cu 41%.

"Datele confirma ca va fi un an dificil pentru sectorul turismului. Recesiunea din zona euro si incertitudinile ridicate privind situatia din Grecia au un impact negativ", a declarat Nikos Magginas, economist la Banca Centrala a Greciei. "Tendinta se va inrautati probabil in trimestrul doi din 2012, astfel incat sperante pentru stabilizare vor fi din iulie",a adaugat el.

In primele trei luni din acest an, deficitul balantei de plati in sectorul turismului a ajuns la 28,5 milioane de euro (35,8 milioane de dolari), fata de 35,4 milioane de euro in perioada similara din 2011, in urma reducerii calatoriilor peste hotare ale cetatenilor eleni.

Banca Centrala a Greciei a anuntat ca veniturile totale din turism au scazut la 396 milioane de euro, vizitatorii cheltuind in medie 405 euro pe calatorie, in scadere cu 3,8% fata de perioada similara din 2011. Numarul celor care au vizitat Grecia a scazut cu 11,7% in perioada ianuarie - martie 2012, la 978.600.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1018 ori