Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia va avea nevoie de o noua restructurare a datoriilor - oficiali UE

Grecia va avea nevoie de o noua restructurare a datoriilor - oficiali UE


Grecia va avea nevoie probabil de o noua restructurare a datoriilor, al carei cost va fi suportat de Banca Centrala Europeana (BCE) si de guvernele zonei euro, au declarat marti oficiali ai Uniunii Europene, relateaza MarketWatch.

Reprezentanti ai Comisiei Europene, ai BCE si ai FMI au revenit marti la Atena, pentru a evalua eforturile guvernului de reducere a datoriei publice la un nivel sustenabil.

Misiunea de evaluare, amanata din iunie pe fondul instabilitatii politice generate de alegerile parlamentare, va avea loc intr-o atmosfera tensionata, caracterizata prin neincrederea ca Grecia isi va respecta angajamentele si reticenta guvernelor din zona euro de a suplimenta imprumuturile catre tara.
Potrivit surselor, Grecia este departe de tintele stabilite, astfel ca va fi nevoie de o restructurare a circa 200 de miliarde de euro din datoriile statului elen aflate in proprietatea BCE si a guvernelor din zona euro.

Autoritatile elene vor pe de alta parte suplimentarea imprumuturilor si amanarea tintelor fiscale din acordul de salvare cu troica CE-BCE-FMI, pentru a putea atinge obiectivul pe termen lung convenit cu creditorii externi, de a reduce datoria de stat la sub 120% din PIB pana in 2020.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 930 ori