Geithner a discutat Samaras despre criza din Grecia

Sambata, 04 August 2012, ora 11:10
1045 citiri
Geithner a discutat Samaras despre criza din Grecia

Ministrul american de finante Timothy Geithner a discutat vineri telefonic cu premierul grec Antonis Samaras pe tema "eforturilor" depuse de Atena in vederea asigurarii revenirii la "stabilitatea financiara", potrivit unui comunicat publicat de Trezoreria americana, preluat de AFP.

"Ministrul Geithner a avut astazi /.../ o conversatie telefonica cu premierul Samaras pentru a aborda eforturile continue de reforma intreprinse in vederea garantarii reluarii economice si a stabilitatii financiare", a precizat comunicatul lapidar al Trezoreriei.

Incepand de joi, troika finantatorilor internationali ai Greciei si-a reluat maratonul discutiilor cu responsabilii eleni pentru a finaliza planul de 11,5 miliarde de economii, solicitat in schimbul salvarii tarii.

Grecia, care nu mai reuseste sa se finanteze pe piete, dispune de o noua linie de credit de 130 de miliarde de euro acordata de troika ce isi doreste sa controleze aplicarea planului de economii inainte de a debloca o noua transa din imprumut.

Ingrijorat de eventualele consecinte ale crizei europene asupra SUA, Geithner a mers luni in Germania unde si-a exprimat, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau german Wolfgang Schauble, 'increderea' in eforturile facute de zona euro pentru a se reforma.

#recesiune Grecia, #Antonis Samaras criza Grecia , #Grecia