Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ciolos: Grecia sa-si puna in valoare atu-urile agricole!

Ciolos: Grecia sa-si puna in valoare atu-urile agricole!


Grecia trebuie sa-si puna in valoarea "atuurile" in materie de diversitate si calitate a produselor agricole, a subliniat vineri la Atena comisarul european pentru agricultura Dacian Ciolos.

"Cred ca Grecia are multe atuuri in materie de diversitate si calitate a produselor agricole care nu au fost inca puse in valoare", a declarat Dacian Ciolos la sfarsitul unei intalniri cu oficialii greci pe tema reformei Politicii Agricole Comune (PAC).

Subliniind ca reforma PAC are 'multe elemente favorabile pentru Grecia', Dacian Ciolos a scos in evidenta ca 'in aceasta perioada economica dificila sectorul agricol este capabil sa contribuie in mod pozitiv la evitarea concentrarii somerilor in orase'.

Comisarul european a adaugat ca in pofida situatiei bugetare dificile la nivelul UE, Comisia Europeana a decis sa mentina bugetul PAC pentru periaoda 2014-2020, deoarece "agricultura este singurul sector capabil sa mentina si sa creeze locuri de munc in multe zone rurale din UE".

Politica Agricola Comuna "favorizeaza instalarea tinerilor in mediul rural prin masuri de sprijin financiar in primii cinci ani", a spus Dacian Ciolos.

Anterior, Dacian Ciolos a declarat ca viitoarea PAC va avea instrumente financiare pentru promovarea produselor traditionale si pentru organizarea producatorilor, exprimandu-si speranta ca proiectul de reformare a Politicii Agricole Comune (PAC) va fi adoptat cat mai repede, poate chiar pana la inceputul anului viitor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1507 ori