Presedintele Germaniei isi cere scuze pentru tacerea sa privind un credit controversat

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 19:04
3467 citiri
Presedintele Germaniei isi cere scuze pentru tacerea sa privind un credit controversat

Presedintele Germaniei, Christian Wulff, si-a cerut public scuze pentru ca a pastrat tacerea in legatura cu un credit controversat de 500.000 de euro care i-a fost acordat in 2008, cand era sef al guvernului din Saxonia Inferioara.

"Recunosc ca s-a creat o falsa impresie si imi pare rau", spune Christian Wulff intr-un comunicat emis de biroul sau, in contextul criticilor privind creditul primit de la sotia unui om de afaceri milionar, prieten personal, pentru a-si cumpara o casa.

"Ar fi fost mai bine daca la intrebarea care mi-a fost pusa la vremea respectiva in parlamentul Saxoniei Inferioare as fi fost mai concret si as fi comentat contractul meu privat cu doamna Geerkens, pe care nu era nevoie sa-l ascund", adauga presedintele.

Dupa ce recunoaste ca intelege "interesul opiniei publice si al presei" pentru acest caz, presedintele Wulff precizeaza ca, "in interesul separarii functiei de persoana", va lasa unui birou de avocati documentele contractului si alte hartii pentru a putea fi studiate de mass-media.

Seful statului german reactioneaza astfel la criticile aparute in presa germana de la inceputul saptamanii cu privire la creditul pe care l-a tainuit cand a fost intrebat acum trei ani in parlamentul landului Saxonia Inferioara in legatura cu relatiile sale de afaceri cu familia Geerkens.

"In momentul in care Christian Wulff a primit creditul de la sotia mea, eu nu mai eram om de afaceri", afirma Egon Gerkeens intr-o declaratie publicata joi de Suddeutsche Zeitung, aparandu-l pe seful statului de acuzatia ca ar fi profitat de relatia sa personala cu acest cuplu de milionari.

Miercuri, cancelarul german Angela Merkel si-a exprimat, prin purtatorul de cuvant Steffen Seibert, "deplina incredere" in presedintele Germaniei.

"Cancelarul are deplina incredere in persoana lui Christian Wulff si in modul in care acesta isi exercita functia", a subliniat Seibert.

#Christian Wulff, #presedinte Germania credit, #merkel , #Germania