Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Milionarii germani "tepuiesc" Fiscul roman

Milionarii germani "tepuiesc" Fiscul roman

Actionariatul majoritar al firmei Aton Transilvania a fost schimbat cu unul care are doar 25.000 de euro capital social, dupa o "reteta" folosita de actionarii germani ai societatii, folosita cu succes si in alte tari, nu doar in Romania.

Aton Transilvania avea, pana la efectuarea tranzactiei, ca unic actionar societatea germana Aton GmbH, al carei capital social era in valoare de 15 milioane de euro, scrie Cotidianul.

Actionarii si administratorii societatii, toti cetateni germani, unii dintre ei fosti ofiteri de informatii, au hotarat retragerea din societate a actionarului unic, prin cesionarea partilor sociale catre firma Theta GmbH, persoana juridica germana.

Noul actionar majoritar al societatii Aton Transilvania a devenit astfel firma Theta, ce are un capital social de numai 25.000 de euro, impartit intre cei patru detinatori de actiuni si la fostul actionar majoritar, Aton GmbH. Este vorba de Lutz Mario Helmig, Dagmar Helmig, Charlotte si Alexandra Helmig.

Creditorii, Fiscul roman si toti cei care au de recuperat milioane de euro de la firma Aton Transilvania nu au stiut nimic despre schimbarea actionarului. In plus, pe site-ul firmei inca este prezentat actionarul majoritar cu un capital social de 15 milioane de euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1503 ori