Merkel neaga informatiile referitoare la convocarea unei reuniuni privind un nou tratat european

Luni, 27 August 2012, ora 17:39
1092 citiri
Merkel neaga informatiile referitoare la convocarea unei reuniuni privind un nou tratat european

Cancelarul german, Angela Merkel, a negat, intr-un interviu acordat ARD, informatiile privind intentia sa de a convoca o reuniune pana la sfarsitul acestui an privind un nou tratat european.

Merkel a pledat pentru o cooperare mai stransa in Europa si a precizat ca se va decide in toamna care sunt pasii urmatori in aceasta directie. Cancelarul german a negat, insa, ca ar fi cerut o reuniune la care sa se discute despre un nou tratat european. In opinia sa, se va putea discuta de un nou tratat doar atunci cand si Marea Britanie va fi pregatita pentru un astfel de pas.

Potrivit Der Spiegel, consilierul pe probleme europene al cancelarului, Nikolaus Meyer-Landrut, ar fi comunicat la Bruxelles dorinta lui Merkel privind o reuniune dedicata unui nou tratat UE, pana la sfarsitul acestui an.

Cancelarul german ar vrea ca CJUE sa primeasca atributii in supravegherea bugetelor nationale si competente in aplicarea de sanctiuni tarilor care nu respecta tintele de deficit.

Initiativa germana nu ar fi fost prea bine primita de partenerii europeni, care ar fi respins propunerea la o reuniune informala a zece ministri de externe.

Merkel vrea un nou tratat. Ministrii europeni, nu

#Merkel tratat european, #Merkel reuniune tratat europen, #Merkel nou tratat european , #Germania