Germania vrea sa-si uneasca aviatia militara cu Franta si Olanda si sa trimita trupe in Romania

Marti, 14 Februarie 2017, ora 12:18
21396 citiri
Germania vrea sa-si uneasca aviatia militara cu Franta si Olanda si sa trimita trupe in Romania
Foto: Army.mil

Germania urmareste intarirea capacitatilor sale militare prin semnarea unor acorduri cu Franta si Olanda privind crearea unor flote comune, dar si cu tari ca Romania si Cehia, unde planuieste sa trimita trupe, anunta surse din Ministerul Apararii de la Berlin.

Masurile care vor fi adoptate in scurt timp sunt luate pe fondul tensiunilor tot mai mari din interiorul NATO, in conditiile in care Washingtonul se arata nemultumit de lipsa de implicare a europenilor in finantarea operatiunilor Aliantei, transmite Reuters.

Planul de consolidare a puterii militare a tarilor NATO din interiorul Europei va fi expus de germani cu prilejul intalnirii ministrilor Apararii din statele membre, programata luna aceasta la Bruxelles.

Pentru moment, Berlinul va achizitiona 6 aeronave Hercules, pe care sa le alature flotilei de avioane militare de transport franceze, care este compusa din 4 avioane de aceasi tip.

Acestei forte aeriene ar urma sa i se alature flotila de avioane cisterna Airbus A330 a Olandei, iar in cazul in care Belgia si Norvegia se vor alatura noii forte aeriene cladite in Europa, orele de zbor anuale cumulate de acest grup multinational ar putea ajunge la 8.800, arata un document prezent pe masa parlamentarilor germani.

Flota aeriana comuna ar necesita investitii anuale de 1 miliard de euro in vederea modernizarii.

Bazele folosite pentru operatiunile fortei aeriene multinationale vor fi cele din Eindhoven-Olanda si Koln-Bonn din Germania.

In ceea ce priveste cooperarea militara cu Cehia si Romania, Berlinul intentioneaza sa puna in practica un program comun de pregatire a fortelor militare si sa trimita trupe de uscat pe teritoriul celor doua tari.

#operatiuni NATO Europa, #cooperare militara Romania Germania, #trupe NATO Romania , #Germania