Germania suspenda taxa pe bere pentru a-i ajuta pe berari in timpul pandemiei de coronavirus

Luni, 06 Aprilie 2020, ora 13:26
2751 citiri
Germania suspenda taxa pe bere pentru a-i ajuta pe berari in timpul pandemiei de coronavirus
Foto: Pixabay

Guvernul german a decis sa vina in ajutorul producatorilor de bere, in contextul pandemiei de coronavirus, oferindu-le posibilitatea sa amane plata taxei anuale pe bere, informeaza DPA.

"Pentru a imbunatati lichiditatea producatorilor de bere in situatia dificila actuala si a proteja locurile de munca, Ministerul federal al Finantelor si autoritatile componente la nivelul landurilor au cazut de acord ca taxa pe bere poate fi amanata", a declarat un purtator de cuvant din cadrul Ministerului federal al Finantelor.

Cei care doresc sa beneficieze de aceasta facilitate trebuie sa depuna o cerere la oficiile fiscale pana la data de 31 decembrie 2020 pentru taxele datorate deja sau pentru cele care vor trebui platite inaintea acelei date.

Asociatia producatorilor de bere din Germania a apreciat ca posibilitatea amanarii taxei pe bere este un semnal important pentru acest sector care este supus unor mari presiuni. Multi producatori de bere se confrunta cu probleme financiare din cauza pandemiei de coronavirus, deoarece exporturile practic au incetat, evenimentele publice au fost anulate iar restaurantele s-au inchis.

#Germania suspenda taxe bere , #Germania