Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nemtii au un surplus de 36,6 miliarde de euro in buget

Germania a incheiat anul 2017 cu cel mai mare excedent bugetar de la reunificarea tarii

Germania a incheiat anul 2017 cu cel mai mare excedent bugetar de la reunificarea tarii


Germania, prima economie europeana, a incheiat anul 2017 cu cel mai mare excedent bugetar inregistrat de la reunificarea tarii in 1990, gratie unui somaj care a atins un minim istoric si a dobanzilor reduse, informeaza DPA.

Oficiul federal de statistica (Destatis) a informat vineri ca, in 2017, Guvernul german, cele 16 landuri, precum si bugetul asigurarilor sociale, au inregistrat un surplus de 36,6 miliarde de euro, o suma echivalenta cu 1,1% din Produsul Intern Brut.

Acesta este al patrulea an consecutiv in care Germania inregistreaza un excedent bugetar, prima economie europeana neavand probleme in a respecta regula de deficit din Tratatul de la Maastricht, care stipuleaza ca deficitul bugetar al unui stat membru nu trebuie sa depaseasca 3% din PIB.

De asemenea, Destatis a confirmat vineri ca economia germana a inregistrat un avans de 0,6% in ultimul trimestru al anului trecut si o crestere de 2,2% pe ansamblul anului 2017, ceea ce reprezinta cea mai buna performanta inregistrata de economia Germaniei dupa 2011.

Economistii prognozeaza ca ritmul sustinut de crestere inregistrat de Germania va continua si in 2018, recent Guvernul de la Berlin anuntand ca in acest an se asteapta la o crestere a PIB de 2,4%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 5600 ori
Citeste mai multe despreexcedent bugetar Germania