Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia Germaniei ar putea incepe sa creasca in 2010

Economia Germaniei ar putea incepe sa creasca in 2010

Germania va inregistra foarte putin probabil crestere economica in restul anului 2009, insa procesul de revenire ar putea incepe in 2010, a declarat presedintele institutului german de cercetare economica ZEW, Wolfgang Franz, citat de Newsin.

"Ceea ce vom observa probabil in urmatoarele luni va fi o crestere cu traiectorie ondulatorie, cu o crestere a produsului intern brut aproape de zero, uneori peste, alteori sub aceasta valoare", a declarat Franz.

"Sper ca la sfarsitul anului viitor sau in cursul anului viitor situatia sa se imbunatateasca", a adaugat Franz, ce este si seful echipei guvernamentale de consilieri economici.

Au existat semne ca produsul intern brut (PIB) al Germaniei, care a scazut in primele trei luni ale anului cu 3,8% fata de trimestrul precedent, este cel putin in curs de stabilizare, a mai spus Franz.

Insa "raul abia urmeaza sa vina" in piata muncii, a adaugat acesta, estimand ca somajuldin cea mai mare economie europeana ar putea ajunge la patru milioane persoane spre sfarsitul acestui an.

"Anul viitor, lucrurile ar putea sa nu fie la fel de rele cum credeam in urma cu cateva saptamani: am putea ramane peste nivelul de 5 milioane".

Un oficial guvernamental a declarat saptamana trecuta ca se poate ca economia germana sa fi iesit din recesiune in al doilea trimestru.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1131 ori