Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

China vrea sa patrunda pe piata energiei solare prin Germania

China vrea sa patrunda pe piata energiei solare prin Germania


Compania chineza LDK Solar Co. a lansat o oferta pentru achizitionarea firmei germane Sunways, achizitie ce ar permite Chinei accesul la tehnologii de ultima ora si patrunderea pe cea mai mare piata de energie fotovoltaica din lume.

LDK Solar Co., unul dintre cei mai mari producatori de panouri solare, a oferit 24,2 milioane de euro pentru preluarea Sunways, propunere ce se bucura de sprijinul Consiliului de Administratiei al companiei germane. Oferta va fi studiata de actionari si de autoritatile de reglementare in domeniu.

Daca afacerea se va concretiza, LDK Solar Co. va deveni prima companie chineza de energie solara pe piata germana - cea mai mare piata de energie fotovoltaica din lume, si de aici in intreaga Europa. LDK Solar Co. va avea, totodata, acces la tehnologia de ultima ora produsa de Sunways, scrie presa germana.

Sunways a inregistrat pierderi in primul si cel de-al treilea trimestru din 2011. LDK Solar Co. este cotata la cel mai mic nivel de incredere de catre agentia de evaluare Standard and Poor's, in timp ce ratingul dat de Moody's este B1, calificativ ce indica un risc ridicat.

Expertii apreciaza ca oferta pentru Sunways va fi urmata de altele pe piata europeana. Sectorul energiei solare este in crestere, dar producatorii din Europa si SUA se confrunta cu o presiune mare din partea companiilor chineze, care ofera echipamente mai ieftine. In ultimii ani, mai multe firme importante din domeniu, printre care Solyndra din SUA si Solar Millennium din Germania, au intrat in insolventa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1786 ori
Citeste mai multe despreenergie solara Germania energie solara