Bundestagul inca poate lua decizii pentru Europa

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 20:10
1039 citiri
Bundestagul inca poate lua decizii pentru Europa

Parlamentul Germaniei inca poate lua decizii cu privire la fondul de salvare in ciuda deciziei Curtii Constitutionale de a suspenda o activitatea unei comisie parlamentara speciala destinata acestui scop. Deciziile luate de Bundestag trebuie insa aprobate in prealabil de Comisia de buget.

Curtea Constitutionala din Germania a suspendat temporar activitatea unei comisii parlamentare special creata pentru a lua decizii de urgenta cu privire la fondul de ajutorare al Zonei Euro, arata presa internationala.

Aceste ultime modificari ar putea incetini luarea deciziilor in Germania cu privire la problemele de salvare intrucat trebuie reunita fie comisia de buget completa sau o sesiune completa a parlamentului german.

Doi parlamentari au depus joi o plangere in instanta, argumentand ca s-a incalcat legea de baza a Germania, transferand activitatea de la o sesiune plenara a Bundestag-ului intr-o comisie bugetara a Parlamentului.

Ca urmare a unei hotarari a Curtii Constitutionale de luna trecuta de a da mai multa libertate parlamentarilor germani privind chestiuni legate de fondul de salvare - Fondul european de stabilitate financiara (FESF) - guvernul german trebuie sa obtina aprobarea din partea comisiei de bugetul a Parlamentului pentru participarea la salvarea zonei euro.

#germania, #Bundestag decizii Europa , #Germania