Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bundesbank: Ideea revenirii la marca este absurda

Bundesbank: Ideea revenirii la marca este absurda


Ideea revenirii Germaniei la marca, propusa de unii germani din cauza crizei din zona euro, este "absurda", a declarat presedintele Bundesbank, Jens Weidmann, glumind ca banca centrala nu are tiparnita de bani la subsol pentru o astfel de varianta.

"Lucram sa ne asiguram ca acest scenariu nu devine realitate. Colaboram cu Banca Centrala Europeana la scenariul unui euro solid", a spus Weidmann.

Seful Bundesbank va participa miercuri la o ceremonie organizata la Ministerul de Finante de la Berlin pentru celebrarea a zece ani de la introducerea euro in ianuarie 2002.

"Nu exista un plan B, nu exista o tiparnita in subsolul Bundesbank", a glumit Weidmann, pentru care "singurele marci germane existente sunt cele expuse la Muzeul Monedelor si cele pe care lumea continua sa le aduca la banca centrala pentru a le schimba in euro".

Weidmann a respins, din nou, apelurile economistilor ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa intervina prin achizitii masive de obligatiuni pentru a sustine costurile de imprumut ale statelor cu probleme din zona euro.

"Trebuie sa abordam cauzele problemei, in loc sa cautam solutia nucleara", a declarat Weidmann, glumind pe seama termenului "bazooka", folosit recent de unii politicieni si economisti pentru a descrie o eventuala interventie puternica a BCE.

Seful Bundesbank considera ca statele cu probleme din zona euro trebuie sustinute prin intermediul Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara si prin Mecanismul European de Stabilitate, care va intra in vigoare anul urmator.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 952 ori