Asterix si Obelix parasesc Franta, din cauza taxei pentru bogati

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 15:40
4459 citiri
Asterix si Obelix parasesc Franta, din cauza taxei pentru bogati

Asterix si Obelix, faimosii aparatori ai galilor in fata romanilor, au parasit Franta, in contextul programului presedintelui socialist Francois Hollande de a creste taxele pentru francezii cu venituri mari.

Actorul Gerard Depardieu, care a interpretat in mai multe filme rolul lui Obelix, un personaj fictiv foarte iubit in Franta, s-a mutat in Belgia din cauza taxelor lui Hollande, in timp ce Christian Clavier, care a jucta rolul lui Asterix, a plecat la Londra, potrivit Bloomberg.

Depardieu, cunoscut si pentru roluri precum Cyrano de Bergerac si muschetarul Porthos, s-a inregistrat la 7 decembrie ca rezident in satul Nechin, Belgia, unde a cumparat o casa, a declarat primarul comunei Estaimpuis, Daniel Senesael.

Asterix, Christian Clavier, a plecat la Londra mai devreme in acest an, considerand ca ar putea fi expus la atacuri din cauza legaturilor stranse cu precedentul presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy, si in mai mica masura din cauza taxelor, a declarat, in octombrie, pentru AFP, agentul acestuia, Alexandra Schamis.

Hollande impune o taxa de 75% pe veniturile mai mari de 1 milion de euro si a majorat impozitele pe castiguri de capital, cele pe avere, pe mosteniri si vanzarea companiilor de catre fondatori.

#Asterix Obelix Franta, #taxe bogati Franta, #taxe presedinte Hollande , #Franta