Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Radu Georgescu va coordona Coinzone, o companie ce promoveaza Bitcoin

Radu Georgescu va coordona Coinzone, o companie ce promoveaza Bitcoin

Radu Georgescu, founding partner la GECAD Group, devine Chairman of the Board al companiei Coinzone. Compania propune un nou payment gateway global pentru Bitcoin si monede virtuale cu localizare pentru Europa si tarile emergente.

Cu operatiuni in Statele Unite si Europa, Coinzone are si o puternica prezenta in Romania prin departamentul sau de dezvoltare.

Recent, Coinzone a anuntat lansarea website-ului pentru noua platforma de plata destinata monedelor virtuale, care precede lansarea oficiala a noului payment gateway pentru Bitcoin.

"Bitcoin va schimba fundamental modul in care oamenii efectueaza platile in piete unde sistemele traditionale de plata sunt mai putin dezvoltate. Deseori, firmele mici si mijlocii din Europa si din tarile emergente au cerinte speciale. Obiectivul nostru este de a raspunde acestor cerinte specifice, dincolo de simpla procesare a platilor", a declarat Manuel Heilmann, Coinzone CEO si co-founder.

Manuel Heilmann are o experienta internationala vasta in eCommerce, activand in acest domeniu in ultimii 13 ani. Inainte de Coinzone, Manuel Heilmann a fost Vicepresedinte si General Manager in cadrul diviziei MyCommerce a companiei Digital River.

Printre co-fondatorii Coinzone se afla Radu Georgescu, care este si Chairman of the Board si Diwaker Singh, de asemenea Member of the Board, ambii cu zeci de ani de experienta in eCommerce, software si companii de plati.

"Cand am calatorit in Africa acum 15 ani, cei mai multi oameni nu aveau linii telefonice. In loc sa instaleze linii de telefonie fixa peste tot, aceste tari au trecut direct la telefonia mobila. Drept rezultat, in tarile din Africa si in alte piete emergente inovatii precum platile mobile s-au dezvoltat mult mai rapid. Monedele virtuale si, in particular, Bitcoin, ofera modalitati noi de plata sau transfer de bani prin telefon mobil sau computer. Datorita faptului ca nu intersecteaza sistemele traditionale de plata, aceste solutii sunt usor de utilizat, nu au granite si sunt accesibile tuturor. Suntem bucurosi sa fim implicati in dezvoltarea acestor tehnologii pe care le consideram mai inovatoare si mai moderne decat cele mai multe produse bancare utilizate in prezent", adauga Manuel Heilmann.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1581 ori