Fondul Advent International ar putea investi 150 milioane euro in Europa Centrala in 2010

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 17:06
1230 citiri
Fondul Advent International ar putea investi 150 milioane euro in Europa Centrala in 2010

Fondul de investitii Advent International, prezent si pe piata romaneasca, ar putea investi circa 150 milioane euro in acest an in Europa Centrala, cu 50% mai mult decat in 2009, relateaza Bloomberg, potrivit NewsIn.

"Anul trecut a fost dificil, insa am ramas deschisi pentru afaceri si am incheiat o serie de acorduri", a declarat Chris Mruck, partener Advent.

"In acest an speram sa facem mai mult de atat si acum avem mai multe oportunitati de investitii in stadiu avansat", a adaugat el.

Advent si-a propus investitii de capital de peste 150 milioane euro in regiune, comparativ cu patru preluari in 2009, in valoare totala de 100 milioane euro.

Fondul ar putea, de asemenea, sa achizitioneza o alta companie, al carei nume nu a fost facut public, in urmatoarele saptamani, a mai spus Mruck.

Increderea fondurilor private de investitii in Europa Centrala si de Est a atins un nivel maxim in anul ce a urmat crizei economice mondiale
, potrivit unui sondaj realizat de Deloitte, publicat in octombrie.

Economiile din Europa de Est, multe din ele bazate pe exporturi, au intrat in recesiune dupa ce criza a dus la cel mai puternic declin al zonei euro din ultimele decenii.

Advent vrea sa investeasca in educatie, sanatate si bunuri de consum, in contextul in care bancile au probleme in obtinerea de credite de la banci, pe fondul crizei economice.

"Observam cum unele companii foarte bune nu obtin credite doar pentru ca bancile sunt mai prudente, iar aceasta este o mare oportunitate de investitii pentru noi", a spus Mruck.

#fond, #advent, #investitii, #europa , #Europa