Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Doar o treime dintre americani si europeni sprijina o interventie in Siria, potrivit unui sondaj

Doar o treime dintre americani si europeni sprijina o interventie in Siria, potrivit unui sondaj


Aproape doi americani din trei (62%) si aproape trei din patru europeni (72%) prefera ca guvernele lor sa ramana in afara conflictului sirian, arata un studiu anual al Transatlantic Trends, care abordeaza chestiuni de politica internationala, relateaza publicatia spaniola ABC.

Slovacia (85%), Romania (82%) si Portugalia (80%) sunt tarile ai caror cetateni se pronunta clar pentru un 'Nu' in privinta unei interventii militare in Siria, urmate de Spania si Germania, cu cate 75%. Sondajul arata ca atitudinea ostila unui atac in Siria a crescut in ultimul an in toate tarile.

Doar una din trei persoane chestionate in SUA (30%) si 22% din cei intervievati in Europa considera ca tara lor ar trebui sa intervina in Siria. Sprijinul cel mai consistent pentru o astfel de actiune se manifesta in Franta (33%) si Suedia (31%).

In Turcia, 72% dintre persoanele chestionate au afirmat ca tara lor ar trebui sa se abtina de la o implicare in conflictul sirian, in timp ce 21% se declara in favoarea interventiei.

Sondajele, efectuate pe un esantion de 1.000 de persoane in fiecare tara, au fost realizate de TNS Opinion in luna iunie a acestui an, pe o populatie de 18 ani si mai mult, in SUA, Turcia si 11 state din Uniunea Europeana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1365 ori