Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bosnia va primi de la FMI 500 milioane de dolari

Bosnia va primi de la FMI 500 milioane de dolari


Bosnia-Hertegovina si Fondul Monetar International au ajuns la acord cu privire la un nou acord standby pe doi ani in valoare de 500 milioane de dolari care va fi utilizat pentru acoperirea deficitului bugetar si plata datoriilor care ajung la maturitate in 2013, transmite Reuters.

"Am ajuns la un acord la nivel de staff si trebuie sa obtinem permisiunea conducerii inainte de a-l supune aprobarii boardului executiv", a declarat vineri seful misiunii FMI din Bosnia, Costas Christou.

Acesta a adaugat ca boardul ar putea aproba programul in luna septembrie iar primele transe din noul imprumut ar putea fi eliberate in cursul acestui an, insa mai intai autoritatile din Bosnia vor trebui sa respecte mai multe angajamente.

In luna iulie 2009 FMI a aprobat un imprumut standby pe trei ani in valoare de 1,2 miliarde euro pentru a ajuta Bosnia sa fata fata efectelor crizei economice globale.

Bosnia a tras 380 milioane euro din acest acord care a fost inghetat in luna octombrie 2010 din cauza esecului autoritatilor de a derula reformele necesare.

Negocierile nu au fost reluate decat la inceputul acestei luni deoarece o criza politica de 16 luni nu a fost solutionata decat prin formarea unui nou guvern in luna februarie a acestui an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 786 ori