Elvetia si SUA au semnat un acord revizuit de dubla impunere

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 17:27
1913 citiri
Elvetia si SUA au semnat un acord revizuit de dubla impunere

Elvetia si Statele Unite au semnat un acord revizuit de dubla impunere, ce ia in calcul standardele stabilite de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), in materie de schimb de informatii fiscale, a anuntat ministerul elvetian al finantelor, scrie AFP, citat de NewsIn.

Acordul a fost incheiat joi, dupa o serie de negocieri intre cele doua state, se arata intr-un comunicat al Departamentului Federal al Finantelor (DFF).

Acordul permite schimbul de informatii fiscale de la caz la caz si la cerere, ceea ce ocoleste regula secretului bancar, inca in vigoare in Elvetia.

SUA este a sasea tara cu care Elvetia ajunge la un astfel de acord.

Statul estimeaza ca va ratifica pana la finele anului si alte astfel de acorduri, pentru a se alinia la standardele impuse de OCDE in ceea ce priveste transparenta si schimbul de informatii fiscale.

Asociatia Bancherilor Privati din Elvetia a cerut impunerea de limite in ceea ce priveste revizuirea acordurilor de dubla impunere.

Elvetia si Luxemburgul si-au exprimat anterior dezacordul fata de includerea de catre OCDE pe lista gri a paradisurilor fiscale.

Elvetia, prima tara din lume ca gestionare a averilor, a acceptat sa intensifice schimburile de informatii cu alte tari, "de la caz la caz, in urma unei solicitari concrete si justificate".

O lista a OCDE include statele ce pastreaza secretul bancar, precum Elvetia, Luxemburg si Liechtenstein, care au fost de acord sa coopereze pentru combaterea fraudelor fiscale, dar care inca nu au adoptat standardele de transparenta.

Statele trebuie sa implementeze standardele OCDE in 12 tratate, pentru a putea fi plasate pe "lista alba" a tarilor care intrunesc conditiile necesare si pentru evitarea sanctiunilor. 

#acord, # negocieri, # OCDE , #Elvetia