Clienti UBS, acuzati de evaziune fiscala

Vineri, 14 August 2009, ora 11:50
1411 citiri
Clienti UBS, acuzati de evaziune fiscala

Un numar de 150 de clienti americani al bancii UBS ar putea fi acuzati de evaziune fiscala in Statele Unite ale Americii, a anuntat vineri cotidianul New York Times, citand o sursa avizata, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Sursa a precizat ca achetele sunt realizate de mai multi procurori si vor duce la punerea sub acuzare a unor clienti ai bancii elvetiene. Cotidianul a declarat ca nu este clar de unde au obtinut autoritatile americane datele legate de identitatea acestor persoane.

UBS, cu sediul in Zurich, a acceptat in februarie sa plateasca 780 milioane dolari pentru a evita acuzatiile de evaziune fiscala. Statele Unite si Elvetia au ajuns la o intelegere privind un proces intentat de autoritatile americane bancii elvetiene UBS AG, in cadrul caruia solicitau publicarea numelor a 52.000 de cetateni americani titulari de conturi UBS, suspectati de evaziune fiscala.

Avocatii specializati in taxe si impozite estimeaza ca UBS va dezvalui numele a mii de titulari de conturi, dupa ce a oferit autoritatilor americane date despre 250 de clienti, pe 18 februarie.

De atunci, trei clienti UBS au pledat vinovati in Statele Unite, pentru ascunderea unor active bancare de autoritatile americane. Mii de clienti UBS au evitat urmarirea penala dupa ce au oferit voluntar autoritatilor date privind conturile din Elvetia.

In ultima luna, Elvetia a negociat cu autoritatile americane in numele bancii, sustinand ca cererea americana privind dezvaluirea de catre UBS a unor date personale ale clientilor ar incalca legislatia elvetiana. 

#evaziune, #sua, #ubs , #Elvetia