Faur Bucuresti face dispozitive care vor echipa liniile de montaj pentru A380

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 12:37
1851 citiri
Faur Bucuresti face dispozitive care vor echipa liniile de montaj pentru A380

Faur Bucuresti (FAU), companie specializata in constructia si repararea materialului rulant, a livrat firmei franceze Latecoir dispozitive care vor echipa linii de montaj pentru A380, ultimul tip de avion de mare capacitate Airbus, informeaza Mediafax.

Latecoir este specializata in proiectarea si asistenta tehnica pentru realizarea unor dispozitive de precizie, utilizate la montarea aripilor avioanelor Airbus.

"De curand a iesit pe portile Faur ultimul set dintr-o prima comanda de cinci astfel de dispozitive care vor echipa liniile de montaj pentru A380", se arata intr-un comunicat al Faur, remis, miercuri, Bursei.

Compania precizeaza ca asteapta rezultatul probelor, iar urmatoarea comanda ar urma sa fie finalizata in toamna.

Faur sustine ca, in conditiile tot mai dificile intampinate pe piata UE, incepand cu anul 2008, si-a intensificat eforturile in dezvoltarea unor parteneriate pe piete mai putin afectate de criza.

Astfel, in Egipt, la Cairo, compania dezvolta un parteneriat pentru realizarea de locomotive pentru transportul trestiei de zahar, pana in prezent avand livrate peste 50 de unitati.

Totodata, compania este in "tratative inaintate" cu Autoritatea de Transport din Alexandria - Egipt, pentru modernizarea parcului de tramvaie al autoritatii egiptene, se arata in alt comunicat al Faur.

In plus, Faur livreaza echipamente complexe de extractie sau rafinare a zaharului, in Ciad si Senegal.

"In ultimii doi ani, 2009 si 2010, cifra de afaceri aferenta acestor piete a crescut cu 30% fata de anii precedenti", sustine compania. 

#faur, # bucuresti, # avioane, # airbus , #Egipt