Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Danemarca a intrat in recesiune in ultimul trimestru din 2008

Danemarca a intrat in recesiune in ultimul trimestru din 2008

Danemarca a intrat in recesiune in ultimul trimestru din 2008, dupa ce produsul intern brut (PIB) s-a comprimat cu 2% in intervalul analizat, fata de trimestrul anterior, potrivit datelor relevate vineri de biroul national de statistica, relateaza AFP.

In al treilea trimestru, economia se comprimase cu 0,8%. In termeni anuali, PIB-ul statului scandinav, care s-a confruntat cu o recesiune de proportii mici la inceputul lui 2008, a scazut cu 3,9%, in ultimul trimestru.

Danemarca este primul stat din Uniunea Europeana care a intrat anul trecut in recesiune tehnica. Scaderea PIB-ului vine in contextul in care Finlanda a intrat in recesiune in al patrulea trimestru din 2008, inregistrand o scadere a produsului intern brut (PIB) cu 1,3%, dupa o comprimare de 0,3% in al treilea trimestru, a anuntat vineri institutul finlandez de statistica.


De asemenea, economia Suedei s-a comprimat anual cu 4,9%, pentru al doilea trimestru consecutiv, in ultimele trei luni din 2008, in contextul in care cererea pentru bunurile de export a scazut din cauza incetinirii cresterii economice globale, relateaza Bloomberg.


Produsul intern burt (PIB) a scazut cu o rata anuala de 4,9%, ajustata la numarul zilelor lucratoare, dupa ce datele revizuite au relevat o comprimare a acestuia cu 0,1% in intervalul anterior, potrivit statisticilor oficiale.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1869 ori
Citeste mai multe despredanemarca economie pib recesiune