Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania are depozite de 100 de milioane de euro in Cipru

Romania are depozite de 100 de milioane de euro in Cipru


Parlamentul de la Nicosia a respins cu o majoritate covarsitoare impozitul pe depozitele bancare ca o conditie pentru planul european de ajutorare a Ciprului, insa deponentii, printre care si clienti din Romania, ar putea fi totusi afectati de masurile pe care autoritatile cipriote cauta sa le identifice pentru salvarea tarii de la faliment.

Banca Centrala Europeana a facut cunoscuta originea depunerilor din bancile cipriote - inchise pana saptamana viitoare -, situatie inregistrata la sfarsitul lunii ianuarie, relateaza Reuters.

In total, Ciprul are depuneri in valoare de 56,6 miliarde euro (42,8 miliarde non-banci si 13,8 miliarde banci), iar alte tari din zona euro 16,1 miliarde euro (5,3 miliarde / 10,8 miliarde).

In ce priveste restul tarilor din UE, este vorba despre depozite de 3,1 miliarde (2,3 miliarde / 800 de milioane). Romania figureaza cu depuneri de 100 de milioane de euro din afara sistemului bancar.

Pentru restul tarilor, depozitele ajung la 32 de miliarde de euro (19,2 miliarde / 12,8 miliarde). In timp ce BCE nu a defalcat pe tari depozitele din spatiul extracomunitar, agentia de rating Moody's a anuntat saptamana trecuta ca bancile din Rusia aveau, la sfarsitul lui 2012, plasate in Cipru circa 9 miliarde de euro, si a apreciat ca depozitele companiilor ruse in bancile cipriote ajung la aproximativ 15 miliarde de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1331 ori