Presedintele Chinei: Faza de crestere "ultrarapida" a economiei s-a incheiat

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 14:33
2234 citiri
Presedintele Chinei: Faza de crestere "ultrarapida" a economiei s-a incheiat
Presedintele chinez Xi Jinping a asigurat investitorii straini ca le va proteja interesele

Perioada in care economia chineza a crescut intr-un ritm "ultrarapid" este vizibil incheiata, dar evolutia economica a tarii este buna, sustine presedintele Chinei Xi Jinping.

"Nu cred ca am putea sa mentinem o crestere economica la un ritm ultrarapid si nici nu este ceea ce ne dorim", a declarat luni seful statului chinez, intr-un discurs sustinut la Forumul de la Boao pentru Asia, o reuniune economica ce are loc in fiecare an pe insula Hainan.

"Totusi, putem sa mentinem un ritm relativ ridicat al cresterii economice", a adaugat Xi Jinping, adaugand ca "economia Chinei este intr-o stare buna", scrie AFP.

"China nu-si va inchide niciodata usile lumii din exterior", a mai promis de asemenea presedintele chinez, care si-a sustinut discursul in fata liderilor de multinationale. El a dat asigurari ca a doua economie mondiala va proteja "drepturile si interesele societatilor cu capital strain".

"China isi va mentine usa deschisa pentru investitorii straini si, in sens invers, speram ca tarile straine vor si mai mult sa-si deschida usa pentru investitorii chinezi", a insistat Xi Jinping, care si-a preluat luna trecuta atributiile de presedinte, in fruntea unei echipe de conducere intinerite.

Guvernul chinez si-a fixat pentru 2013 un obiectiv de crestere de 7,5%, la fel ca cel de anul trecut, care a fost depasit, obtinandu-se o crestere de 7,8% pentru intreg anul 2012. Acesta ar fi cel mai scazut nivel din ultimii 13 ani.

Cresterea economiei chineze s-a accelerat totusi in al patrulea trimestru din 2012, lasand sperante pentru o imbunatire la inceputul lui 2013.

#crestere economica china, #multinationale China, #investitori straini China , #China