Jumatate din averea lumii s-a pierdut in timpul crizei

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 14:44
1430 citiri
Jumatate din averea lumii s-a pierdut in timpul crizei

Aproximativ 45 de procente din averea lumii a fost distrusa de criza mondiala, potrivit directorului executiv al fondului de investitii Blackstone, Stephen Schwarzman.

"Intre 40 si 45 de procente din averea lumii a fost distrusa in mai putin de un an si jumatate," a declarat Stephen Schwarzman, citat de Reuters. "Este ceva fara precedent in cursul vietii noastre" a adaugat el.

Secretarul Trezoreriei din Statele Unite, Timothy Geithner, a anuntat un nou plan pentru dezghetarea pietei de credite. Programul presupune combinarea fondurilor private si publice intr-un fond, care ar urma sa cumpere active toxice in valoare de pana la un trilion de dolari.

"Este foarte probabil ca aceasta masura sa curete bancile si va furniza mai multa lichiditate pentru sistemul bancar," a spus Schwarzman. El a adaugat insa ca evaluarea corecta a activelor toxice se va dovedi foarte dificila.

Potrivit seful Blackstone, o parte din vina pentru criza actuala o poarta agentiile de rating, care au acordat standard "AAA" mai multor companii care, ulterior, au stat la baza crizei financiare.

El a mai declarat ca investitorii s-ar putea orienta spre piata din China, tara care a anuntat o crestere de opt procente, si spre India, unde bancile sunt in stare buna, in ciuda faptului ca ritmul economiei tarii a incetinit.

#vinovati, # criza, # avere, # agentii rating, # china , #China