China pune umarul la salvarea Europei

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 10:02
1287 citiri
China pune umarul la salvarea Europei

China va continua sa participe la actiunile internationale de sprijinire a Europei impotriva crizei, a declarat viceministrul chinez de Externe, Fu Ying, respingand ideea ca Beijingul se multumeste doar sa asiste la evenimentele din zona euro.

"China va face parte din efortul international de ajutorare a Europei. Am facut multe, am fost implicati si europenii stiu asta. Vrem sa investim, sa importam mai mult, trimitem delegatii sa cumpere, ajutand astfel la crearea de locuri de munca, ceea ce va stimula economia. China va continua sa faca parte din efort pentru ca suntem interdependenti. Suntem in aceeasi barca", a afirmat oficialul, aflata in vizita la Viena.

Cu cele mai mari rezerve valutare din lume, China este una dintre putinele tari care dispun suficienti bani pentru a prelua o parte semnificativa din piata obligatiunilor de stat din Europa, ajutand zona euro sa iasa din criza.

Statul chinez isi propune sa imbunatateasca utilizarea rezervelor valutare, cele mai mari din lume, prin infiintarea unui vehicul de investitii.

Vehiculul de investitii va fi afiliat Administratiei de Stat pentru Valuta, departament al bancii centrale insarcinat cu managementul zilnic al rezervelor valutare de 3.200 de miliarde de dolari ale Chinei.

Cititi mai multe aici.

#ajutor china europa, #investitii china europa , #China