Ambasadorul Chinei spune ca firmele din Romania au sanse sa creasca exporturile in tara sa

Marti, 05 Mai 2009, ora 16:22
1462 citiri
Ambasadorul Chinei spune ca firmele din Romania au sanse sa creasca exporturile in tara sa

Firmele romanesti au toate sansele sa creasca exporturile catre China daca ofera produse complementare si nu fac concurenta firmelor autohtone, a declarat, marti, la Bistrita, ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, Liú Zengwen, transmite corespondentul NewsIn. 

Ambasadorul Republicii Populare Chineze a participat, marti, la Bistrita, la constituirea celei de-a 33-a filiale a Asociatiei de prietenie romano-chineze, intrunire la care s-a discutat si despre faptul ca valoarea exporturilor pe care le fac firmele romanesti in China nu reprezinta decat 10% comparativ cu cea a importurilor.

Ambasadorul chinez crede ca pentru cresterea exporturilor spre China e nevoie de "un consens" in asa fel incat produsele oferite chinezilor sa fie complementare si sa nu reprezinte o concurenta pentru piata autohtona. "Produsele de import-export trebuie sa fie complementare intre cele doua tari. Candva, cam la sfarsitul anilor 70, volumul comercial a ajuns la un miliard de dolari si era relativ echilibrat. Acum, balanta este nefavorabila pentru partea romana, cand cererea este foarte mare", a spus Liú Zengwen.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Liú Zengwen, a facut o vizita de o zi in Bistrita-Nasaud, unde a pus bazele filialei judetene a Asociatiei de Prietenie Romania - China, a 33-a organizatie de acest tip din tara, care va avea, pentru inceput, 29 de membri. Noua filiala este condusa de presedintele Consiliului Judetean, Liviu Rusu.

Delegatia ambasadei chineze va mai constitui astfel de filiale in Alba Iulia, Satu Mare si Baia Mare. 

#china, # firme, # romania, # exporturi , #China