Presedintele Cehiei va dizolva Parlamentul la 28 august

Joi, 22 August 2013, ora 13:57
2177 citiri
Presedintele Cehiei va dizolva Parlamentul la 28 august

Presedintele Cehiei, Milos Zeman, urmeaza sa dizolve oficial Camera inferioara a Parlamentului de la Praga in data de 28 august, dupa ce anterior saptamana aceasta legislativul ceh a votat pentru autodizolvarea sa, a anuntat joi purtatoarea de cuvant a sefului statului ceh, Hana Burianova, potrivit Reuters.

Astfel, presedintele ceh trebuie sa convoace alegeri anticipate in termen de 60 de zile. Se asteapta ca Milos Zeman sa convoace noile alegeri pentru 25 sau 26 octombrie.

Dupa cum a specificat purtatoarea de cuvant, presedintele ceh ar putea sa anunte data scrutinului vineri intr-o conferinta de presa.

Potrivit AFP, parlamentarii cehi au votat marti in favoarea dizolvarii Camerei inferioare a legislativului, ceea ce deschide calea organizarii de alegeri legislative anticipate in toamna, intr-o tentativa de a pune capat astfel crizei politice provocate de caderea guvernului de centru-dreapta condus de Petr Necas, in luna iunie.

Votul pentru autodizolvarea survine dupa ce Camera deputatilor a refuzat sa aprobe un guvern de experti condus de economistul Jiri Rusnok.

#dizolvare Parlament Cehia, #alegeri anticipate Cehia, #criza politica Cehia , #Cehia