Air France-KLM renunta sa participe la privatizarea grupului Czech Airlines

Miercuri, 19 August 2009, ora 11:53
1546 citiri
Air France-KLM renunta sa participe la privatizarea grupului Czech Airlines

Compania de transport aerian Air France-KLM a decis sa se retraga din procesul de privatizare al companiei nationale de aeronautica Czech Airlines (CSA), a anuntat miercuri compania intr-un comunicat, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Grupul aerian a informat ministrul ceh de finante privind aceasta decizie. "Situatia economica actuala a afectat grav industria de transport aerian. In aceste circumstante, Air France-KLM estimeaza ca Czech Airlines trebuie sa se concentreze pe redactarea unui plan autonom de redresare, avand drept scop revenirea pe profit", a explicat Air France KLM.

Cu toate acestea, grupul se asteapta sa "intareasca parteneriatul existent" cu CSA si sa "exploreze in continuare sectoare de cooperare mutual profitabile". Cehia a lansat in februarie procesul de privatizare al companiei cehe, scotand la vanzare 91,51% din compania nationala de aviatie, detinuta de stat.

Decizia finala urmeaza a fi luata la data de 30 septembrie, iar la sfarsitul lunii aprilie guvernul ceh alesese doi candidati pentru preluarea CSA, acestia fiind Air France KLM si grupul ceh Unimex Group/Travel Service. 

#privatizare, # companie, # plan, # redresare , #Cehia