Bulgarii construiesc un aeroport civil langa Balcic

Joi, 07 Iulie 2011, ora 10:07
1185 citiri
Bulgarii construiesc un aeroport civil langa Balcic

Bulgaria va construi un aeroport civil, langa statiunea Balcic, dupa ce cabinetul bulgar a aprobat miercuri transformarea unui aeroport militar dezafectat de langa Balcic in aeroport civil care sa deserveasca statiunile din apropiere, relateaza Sofia News Agency.

Guvernul lui Boiko Borisov a decis miercuri sa transfere proprietatea aeroportului de la Balcic de la Ministerul Apararii la Ministerul Transporturilor.

Aeroportul de la Balcic este localizat in apropierea unor statiuni foarte frecventate de pe litoralul bulgar al Marii Negre, intre care Albena si Nisipurile de Aur.

In prezent, doua aeroporturi internationale deservesc deja litoralul bulgar - aeroportul de la Varna si cel de la Burgas, iar prin darea in folosinta civila a aeroportului de la Balcic se doreste impulsionarea dezvoltarii nord-estului Bulgariei, a spus premierul Borisov.

Cabinetul Borisov a luat recent masuri pentru repunerea in functiune si a altor aeroporturi dezafectate din tara - Gorna Oriahovita de langa Veliko Tarnovo si Straklevo de langa Ruse. Alte aeroporturi, de la Targoviste si Vidin, ar putea face obiectul unor masuri similare in urmatoarele luni.

Deocamdata, nu este clar cat de mult interes vor trezi investitorilor astfel de proiecte, comenteaza Sofia News Agency.

#aeroport civil bulgaria, #bulgari, #turisti bulgari , #Bulgaria