Bulgaria, vazuta mai bine de investitori decat Romania

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 16:21
1119 citiri
Bulgaria, vazuta mai bine de investitori decat Romania

Investitorii sunt mai optimisti in ceea ce priveste perspectivele economice ale Bulgariei decat cele ale Romaniei, probabil din cauza turbulentelor politice de la Bucuresti, reiese dintr-un sondaj Reuters/OeKB privind increderea din mediul de afaceri pentru trimestrul al patrulea.

"In ceea ce priveste asteptarile economice, investitorii sunt de asemenea semnificativ mai optimisti cu privire la Bulgaria decat la Romania, atitudine care ar putea fi cauzata si de turbulentele politice din aceasta tara", se arata intr-un comunicat care prezinta concluziile unui sondaj efectuat in octombrie de Thomson Reuters si Oesterreichische Kontrollbank (OeKB) in randul investitorilor din Europa Centrala si de Est, la care au participat 400 de companii din regiune, transmite Mediafax.

Investitorii intervievati considera conditiile actuale de afaceri din Romania si Bulgaria la fel de dificile, insa raspunsurile acestora difera semnificativ in ceea ce priveste asteptarile de la viitor, se spune in comunicat.

Astfel, respondentii sunt mult mai optimsti cand vine vorba de perspectivele de dezvoltare a afacerilor pe piata bulgara in urmatoarele sase luni, Bulgaria inregistrand chiar cel mai ridicat scor din regiune la acest capitol din sondaj.

"Pe de alta parte, respondentii sunt mai prudenti in cazul Romaniei, 30% dintre acestia anticipand o dezvoltare in sens pozitiv a afacerilor, iar 14% una in sens negativ (fata de 44%, respectiv 8% in Bulgaria, n.r.)", noteaza Reuters si OeKB in comunicat.

Totusi, Romania a inregistrat in sondaj unul dintre cele mai bune scoruri din regiune in ceea ce priveste intentia investitorilor de a se extinde pe piata locala si/sau de a crea noi divizii operationale, reiese din raportul care cuprinde rezultatele sondajului.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#bulgaria, #criza, #investitori, #politica, #romania , #Bulgaria